fredag 7. august 2009

Stavangers Mont Ventoux....

Etter å ha fått hus på Sola, så startet jakten på en treningsløype. Jeg har skrevet tidligere om tur på Jæren. Det er fint her nede, men et problem. Jæren er flat. Man får ikke 95% i puls og blodsmak av det. Måtte finne noe bedre. Den beste bakken i området er nok opp fra Høle (for de som er kjent). Så etter litt diskusjon med senior, så har nok treningsturen kommet på plass. Jeg hadde en test av ruten i går, og den skal gjøre jobben den.

Alle som så Tour de France må ha fått med seg Mont Ventoux.I Stavanger finner vi dette:

Likheten er jo slående. Dette er altså Ullandhaugstårnet. Det er bare en liten detalj som egentlig ikke trengs å nevne. Mont Ventoux er 1909 meter over havet, Ullanhaug er 135 meter over havet. Men det ser jo tøft ut...

Jeg brukte tipset fra senior og tok veien gjennom fra Granneskrossen mot skøytebanen. For å komme til tårnet tok jeg ullandhaugsbakken. Dette er en bakke på ca. 100-150 meter som er svært bratt. Jeg måtte stå i første gir for å komme opp. Fra tårnet gikk det ned til Granneskrossen igjen, via universitetet. Det er her treningmulighetene ligger. Her kan en sykle bakken opp i byggefeltet og ta hovedveien ned igjen. Dette er nok et bra intervall opplegg. Litt som Munkebakken...

Så hvis noen skulle forville seg til Stavanger med sykkel, så arbeides det for tiden flittig med å finne treningsturer ;)

2 kommentarer:

  1. Dette ser bra ut, Gaute. Kjekt å lese at du holder syklingen vedlike der nede. Dag og jeg var en tur på Totland med hybridsyklene i forrige uke for å prøve oss i Klosterritt-løypen. Det var en tung opplevelse, men det var artig å prøve seg på grus til en forandring.

    SvarSlett
  2. Ullanhaugtårnet er vel og bra. Jeg tror også du vil få svetten fram fra Hindal og opp på Auglendshøyden på andre sida av Sørmarka. Men vil du enda tettere på Ventoux-følelsen kan det være en idé å sykle de 20 kilometrene fra Sola til Riska, og derfra opp de 8 hårnålsvingene til senderen på Lifjellet, 282 moh. Derfra har du distriktets beste utsikt. Jeg er imidlertid ikke sikker på om det er asfalt på veien opp.
    En annen fin bakke er fra Daleveien og opp til Gramstad på baksiden av Dalsnuten. Der får du solid motstand.
    Men om du foretrekker fjernsynsmaster, kan du jo prøve deg på Bjerkreimsenderen opp, ca 35 km fra Sola. Den kan kombineres med en fin rundtur på høg-Jæren. Du kan kjøre E39 forbi Ålgård, og ta av til høyre mot NAFs øvingsbane. I den andre enden av Røyslandsvatnet, 229 moh, tar du til venstre, kjører ned til vatnet og starter stigningen til toppen av Urdalsnipa, 561 moh. Men E39 er nok ikke så morsom på sykkel. Da er det kanskje bedre å sykle Kvernelandsveien og ta av mot Undheim før Bryne. Når du har kjørt forbi Undheim, treffer du etter hvert riksveg 504, og følger den mot Bue og øvingsbanen. Nå tar du av til fjells før du kommer til Røyslandsvatnet. Og, ja, her er det ganske sikkert grusvei til topps.
    Lykke til! Skulle ønske det var meg.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.